Uusimmat kirjoitukset

ProKaivos.fi:lle haetaan uutta omistajaa

18.2.2021 Samuli Taponen /

Verkkopalvelulle etsitään uutta omistajaa, joka haluaa jatkaa sivuston ylläpitämistä ja kehittämistä. ProKaivos on palvellut kaivannaisalaa jo vuodesta 2010 alkaen jakaen puolueettomasti tietoa, mielipiteitä ja uutisia alaa koskien. Mikäli olet kiinnostunut verkkopalvelun hankkimisesta, lisätietoja saat puhelimitse +358 41 433 6767 (Samuli Taponen, Future Missions Oy). Yhteistyöterveisin, Future Missions Oy.

Kaivostoimintaa ohjaavan lainsäädännön arviointi

12.6.2019 Jenna Stenroos / Kaivosteollisuus ry

Vaalien alla keskusteltiin kiihkeästi ilmastopolitiikasta ja ratkaisuksi tarjottiin muun muassa uusiutuvan energian lisäämistä, fossiilisista polttoaineista luopumista ja liikenteen sähköistämistä.

Kaivosteollisuus tyrmistynyt hallitusohjelman linjauksista

Jenna Stenroos / Kaivosteollisuus ry

Hallitustunnustelija Antti Rinteen 3.6. julkistettu hallitusohjelma sisältää monia epämiellyttäviä kokonaisuuksia kaivosteollisuudelle.

Kaivosteollisuus tarjoaa kansainvälisen työympäristön sekä kilpailukykyisen palkkatason

25.2.2019 Jenna Stenroos / Kaivosteollisuus ry

Kaivosteollisuus tuottaa raaka-aineita akkuteollisuudelle ja edelleen tätä kautta muun muassa sähköautoteollisuudelle, jota tulee olemaan tulevaisuudessa myös Suomessa.

Suomen ainutlaatuista metallien jalostuksen ja kaivosten arvoketjua on syytä kehittää

Jenna Stenroos / Kaivosteollisuus ry

Kansakunnan ja yksittäisten kansalaisten hyvinvointi rakentuu resurssien kestävän käytön varaan.

Eurofins - laboratoriopalvelujen täysi valikoima kaivosteollisuuteen

12.2.2019 Yritysesittelyt / ProKaivos / Kaupallinen yhteistyö

Eurofins Labtium ja Eurofins Ahma osana Eurofins Environment Testing -yhtiötä tarjoavat täyden laboratoriopalvelujen valikoiman myös kaivosteollisuuteen.

Suomalaiset kokosivat 14 kaivosta yhteen Perussa

17.8.2018 Saija Luukkanen / Oulun yliopisto

Kuusi suomalaista kaivosalan yritystä (Sleipner, Flowrox, Merus Power, Nordic Lights, Lamor ja Sulzer Pumps) sekä Oulu Mining School toteuttivat hieman erilaisen vientihankkeen ja kokosivat perulaisia kaivoksia päivän mittaiseen perehdyttämistapahtumaan. Yritykset vierailivat Perussa 16.-18. toukokuuta ja matkan kohokohtana oli esitellä, miten suomalaisella teknologialla ratkotaan alan ongelmia ympäri maailmaa toteutuneiden asiakaskohtaamisten kautta. Ohjelmaan kuului myös kaivosvierailuja paikallisin yrityksiin.

Vuorimiespäivillä pohdittiin maailmanpolitiikan ja –talouden vaikutuksia vuoriteollisuuteen

15.5.2018 Jenna Stenroos / Kaivosteollisuus ry

Päivien piteneminen, kesäaikaan siirtyminen ja Vuorimiespäivät – varmoja kevään merkkejä kaikki.

Kaivosvesiosaamista ja teollisten projektien hallintaa - Teollisuustaito Oy

01.2.2018 Hanna Repo / Kainuun Etu Oy

Teollisuustaito Oy on monipuolinen kajaanilainen asiantuntija- ja työmaapalveluyritys. Teollisuustaito on viime vuosina profiloitunut kaivosteollisuuden suuntaan vahvana vesienhallinnan asiantuntijaorganisaationa. Tämän lisäksi yritys tuottaa kaivos- ja muulle teollisuudelle monipuolisia työmaapalveluita.

GTK suuntaa kokonaisvaltaiseen mineraalisysteemien kartoittamiseen

29.10.2017 Riitta Muhojoki / Lapin liitto

Geologian tutkimuskeskus (GTK) on kartoittanut Suomen maankamaraa jo yli 130 vuoden ajan. Tänä aikana geologisten tutkimusten perusteella on löytynyt 21 kaivokseen johtanutta malmiesiintymää. Esimerkiksi kaikki Lapissa vuonna 2017 toiminnassa olevat metallikaivokset (Kemi, Kittilä ja Kevitsa) ovat GTK:n löytämiä.

Kirjoittajat

Kirjoitukset

Hae kirjoituksia