Vaihdemoottoritoimittajasta innovaatiokumppaniksi - SEW-EURODRIVE Oy

02.5.2016 Yritysesittelyt / ProKaivos / Kaupallinen yhteistyö

SEW-EURODRIVE Suomessa

SEW-EURODRIVE Oy on käyttötekniikkaan erikoistunut yritys. Tuotevalikoima koostuu vaihdemoottoreista, teollisuusvaihteista, taajuusmuuttajista, servokäytöistä ja hajautetusta käyttöautomaatiosta. Yrityksen pääkonttori, kokoonpanotehdas ja huoltokeskus toimivat Hollolassa. Aluekonttorit sijaitsevat Kotkassa, Tampereella, Vaasassa, Kuopiossa ja Oulussa. Yritys on perustettu Lahteen vuonna 1975.

Karkkilassa sijaitseva SEW-EURODRIVE -konsernin tuotantolaitos on erikoistunut suurten teollisuusvaihteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Suurten teollisuusvaihteiden käyttökohteita ovat esimerkiksi erilaiset kuljettimet kaivos- ja energiateollisuudessa, paperikonekäytöt, prosessivaihteet selluteollisuudessa sekä valssaimet terästeollisuudessa.

SEW-EURODRIVE -yhtiöt työllistävät Suomessa yli 220 työntekijää ja ovat osa kansainvälistä käyttötekniikan kokonaisratkaisuihin erikoistunutta saksalaista SEW-EURODRIVE -konsernia. Vuonna 1931 perustetun perheyrityksen palveluksessa on yli 16 000 työntekijää 47 maassa ja liikevaihto on 2,7 miljardia euroa. Konsernissa on maailmanlaajuisesti 15 tuotantolaitosta ja 77 paikallista kokoonpanotehdasta ja huoltokeskusta.

SEW

Voimansiirtoratkaisumme parantavat kilpailukykyäsi ja tehostavat tuotantoasi

Pyrimme tarjoamaan markkinoiden parasta asiakaspalvelua, joka luo perustan pitkäjänteiselle, aidosti asiakaslähtöiselle kumppanuudelle, kertoo SEW-EURODRIVE Oy:n toimitusjohtaja Hans Martens. Tuemme asiakkaan olemassa olevaa kunnossapitostrategiaa. Olemme panostaneet ennakoivan kunnossapidon kenttähuoltopalveluihin, visuaalisiin tarkastuksiin ja värähtelymittauksiin. Tavoitteemme on luoda positiivisia liiketoimintavaikutuksia asiakkaillemme; parempaa käytettävyyttä, lyhyempiä tuotantokatkoksia ja pääoman vapauttamista varaosavarastoista. Palvelulupauksemme ”voimansiirtoratkaisumme parantavat kilpailukykyäsi ja tehostavat tuotantosi” luo aidosti arvoa asiakkaalle, jatkaa Hans Martens.

Visiomme ”vaihdemoottoritoimittajasta innovaatiokumppaniksi” ohjaa toimintaamme. Tarjoamme valmistajasta riippumattomia asiakkaan prosesseja tehostavia huoltopalveluita ja käyttöteknisiä kokonaistoimituksia. Käymme asiakkaidemme kanssa läpi käytön ja kunnossapidon nykytilaa. Pyrimme yhdessä löytämään kustannussäästöpotentiaalia kokonaishankintaketjussa ja elinkaarikustannuksissa, sanoo myyntijohtaja Juha Korhola yrityksen toimintafilosofiasta.

SEW-EURODRIVE kumppanisi kaivosteollisuudessa

SEW-EURODRIVE tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja ratkaisuja kaivosteollisuuden kaikkiin prosesseihin; murskaus, jalostus ja lopputuotteen käsittely, kertoo Sami Kuokkanen, joka vastaa teollisuusvaihteiden liiketoiminnan kehittämisestä Pohjois-Euroopassa.

Energiatehokkaat ratkaisumme vastaavat kaivosteollisuuden vaatimuksia. Ne vähentävät kaivosteollisuuden kustannuksia, ympäristövaikutuksia ja pienentävät hiilijalanjälkeä. Laitteiden pitkä käyttöikä parantaa tuottavuutta ja kannattavuutta, Sami Kuokkanen jatkaa.

SEW-EURODRIVE –konsernin tuotantolaitos Karkkilassa toteuttaa energiatehokkaita käyttöteknisiä kokonaisratkaisuja lieriö-, kartiolieriö- ja planeettavaihteista sekä hammaskehäkäytöistä kaivosteollisuuden tarpeisiin.

Alla olevassa kuvassa on SEW-EURODRIVE Oy:n toimittama käyttölaite 3.1 MW:n jauhinmyllyyn. Kokonaisuus sisältää pääkäytön vaihteen, apukäytön, kytkimet ja instrumentoinnin.

SEW_kuva2

SEW-EURODRIVE Oy:n toimittama käyttölaite 3.1 MW:n jauhinmyllyyn.

SEW_huoltokeskus

SEW EURODRIVE Oy’n Hollolan huoltokeskuksen huoltaman kaivosteollisuuden jauhatusprosessin vaihteen hammaspyörä.

Lopuksi Juha Korhola antaa käytännön esimerkin, mitä SEW-EURODRIVE Oy:n palvelulupaus ”voimansiirtoratkaisumme parantavat kilpailukykyäsi ja tehostavat tuotantoasi” tarkoittaa.

Kaivosteollisuuden asiakkaan jauhatusprosessissa käyttämä vaihde (16,5 tonnia) rikkoontui ja asiakas otti yhteyttä SEW-EURODRIVE Oy:n myyntiin tuotantokatkoksen minimoimiseksi. Kahden päivän kuluttua yhteydenotosta vaihde saapui erikoistoimituksella Hollolan huoltokeskukseen. Korjattu vaihde oli kahdessa viikossa toimitusvalmiina asiakkaalle. Pikainen reagointi ja ratkaisu ongelmaan oli mahdollista Hollolan myynnin ja huollon sekä Karkkilan tuotantolaitoksen saumattoman yhteistyön ansiosta. Uuden teollisuusvaihteen valmistus saattaa kestää useita kuukausia, mutta tässä huoltotyössä tarvittavat osat valmistettiin ja vaihde korjattiin kahdessa viikossa. Vaihteen rikkoutumisesta tuotannon ylösajoon kului kaiken kaikkiaan kolme viikkoa. Kenttähuoltomme oli tukemassa vaihteen käyttöönottoa paikanpäällä ja suoritti samalla referenssivärähtelymittauksen, kertoo Juha Korhola.

 

Yhteystiedot:
SEW-EURODRIVE Oy, Vesimäentie 4, 15860 HOLLOLA
sew@sew.fi
Puh. +358 201 589 300
www.sew-eurodrive.fi

 

SEW_logo_pun

 

« Takaisin viestinnän etusivulle

[ssba]
A Picture

Yritysesittelyt

ProKaivos / Kaupallinen yhteistyö

ProKaivos esittelee Suomen kaivannaisalalla toimivia ja sitä palvelevia mielenkiintoisia yrityksiä. ProKaivos kertoo yritysten tarinan sekä esittelee osaajat niiden taustalla. ------------------------------------------------------------------Mikäli yrityksesi on kiinnostunut yritysesittelystä, ota yhteyttä ProKaivoksen toimitukseen osoitteeseen info@prokaivos.fi