Kriisinhallinnan verkkokoulutus herätti mielenkiintoa Vuokatissa

07.12.2015 Jenna Stenroos / Kaivosteollisuus ry

Kaivosteollisuus ry ja Kaivosturvallisuuden neuvottelukunta järjestivät turvallisuudesta vastaavien henkilöiden ajankohtaispäivät Vuokatissa 17.–18.11. Koolla oli kaivosten edustajien lisäksi edustajat TUKESista, Pohjois-Suomen aluehallintavirastosta, pelastustoimesta sekä Kestävän kaivostoiminnan verkostosta.

Alustuksissa esiteltiin eri toimijoiden puolesta tämänhetkistä tilannetta Suomalaisilla kaivoksilla sekä havaittuja kehittämistarpeita niin toiminnassa kuin lainsäädännössäkin. Kaivoslainsäädännön osalta TEM on aloittamassa arvioinnin säädösten toimivuudesta ja kaivosturvallisuuden neuvottelukunta sopi että kaivoslain ja -asetusten turvallisuuteen liittyvien pykälien toimivuudesta kerätään palautteet ja muutosehdotukset ja ne välitetään eteenpäin Kaivosteollisuus ry:lle.

Kestävän kaivostoiminnan verkoston esittely sekä verkoston kehittämä kaivosvastuujärjestelmä esiteltiin tilaisuudessa työterveyteen ja turvallisuuteen sekä kriisinhallintavalmiuteen liittyvien sisältöjen osalta. Kriisinhallintavalmiuteen liittyvä verkkokoulutusosio sekä opas herättivät toimijoiden osalta paljon mielenkiintoa.

Käytännöt ja toimintamallit tärkeitä

Toisena päivänä painopiste oli hyvien käytäntöjen ja toimintamallien levittämisessä neuvottelukunnan sisällä sekä myös tulevien kehityskohteiden ja toiminnan suunnittelussa.

Ajankohtaispäivillä oli hyvä yhdessä tekemisen tunnelma ja tietoa saatiin paljon yleisistä sekä pienemmissä keskusteluryhmissä yksityiskohtaisistakin asioista.

Kaivosturvallisuuden neuvottelukunta on vuonna 2011 perustettu kehittämisverkosto, jonka tavoitteena on kehittää suomalaisten kaivosten turvallisuutta ja lisätä kaivosturvallisuudesta vastaavien henkilöiden osaamista ja yhteistyötä. Neuvottelukunnassa on edustajat kaivosyhtiöistä, viranomaisilta sekä tutkimuslaitoksilta.

Tekstin on kirjoittanut kaivosturvallisuuden asiantuntija Pertti Kortejärvi.

« Takaisin viestinnän etusivulle

[ssba]