Kivipuisto Pyhäjärvelle

13.9.2013, 16:38 - Jenna Stenroos

Pyhäjärvelle Vaskikellon alueelle rakentuu kivipuisto, jonka on tarkoitus toimia kivi- ja viherrakentamista esittelevänä markkinointifoorumina,  uusien laitteiden testausympäristönä ja kivialan koulutusta tukevana oppimisympäristönä. Puistossa tulee olemaan esillä mm. alueen luonnonkivivaroja esittelevä kivilohkarenäyttely, erilaisia kivialan tuotteita ja innovaatioita, esimerkkejä kivirakentamisesta sekä eri jalostusasteessa olevia tuotteita opaskyltteineen. Kivien lisäksi esillä on viherrakentaminen.

Alueelle tulee myös yrityssektoreita, joihin piha- ja luonnonkivirakentamisen yhteistyökumppanit suunnittevat ja rakentavat omia mallipihojaan. Näyttelyiden ohessa puiston on tarkoitus toimia myös sekä paikkakuntalaisten että matkailijoiden monipuolisena virkistys- ja tapahtumapaikkana.

Puiston on suunnitellut oululainen Carmenia Oy ja perusinfrastruktuurin on tehnyt Pyhäjärven kaupunki. Puiston asentamisesta ja istutuksista vastaa Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDUn Pyhäjärven kivialan kehittämishanke.