Kaivokset hakevat alan opiskelijoita kesätöihin

8.2.2016, 15:59 - Jenna Stenroos

Parhaillaan kaivoksilla on käynnissä kesätyöntekijöiden etsintä. Kaivosyhtiöt etsivät pääasiassa alan opiskelijoita tuotanto-ja tukitoimintoihin.

Kesätyöpaikkoja on tarjolla alan opiskelijoille ammattikoulusta yliopistoon. Opintojen ei tarvitse olla kovinkaan pitkällä, paikkoja löytyy ensimmäisenkin vuoden opiskelijoille. Sen sijaan usein vaatimuksena on 18 vuoden ikä ja suomen kielen taito. Muu kielitaito on etu: Kevitsan kaivoksen ilmoitus mainitsee eduksi englannin kielen taidon. Nordkalk puolestaan etsii eräisiin tehtäviin venäjän kielen taitoisia henkilöitä.

Tarjotut kesätehtävät ovat hyvin monipuolisia: tarjolla on paikkoja vaikkapa kaivoksessa ja kaivossuunnittelussa, porauksessa ja louheensiirrossa, rikastusprosessissa, sähköjen kunnossapidossa, kaivoskoneiden huollossa, ympäristöosastolla, turvallisuudessa ja logistiikassa.

Kesätöiden pituus on usein 3-5 kuukautta, ja toisinaan asunnonhankinnassa autetaan. Paikkoja on yleensä useampia: esimerkiksi Nordkalk ja Boliden Kylylahti palkkaavat kumpikin parisenkymmentä kesätyöntekijää.

Kesätyöntekijöiden ohella kaivosyhtiöt palkkaavat paikallisia nuoria. Boliden Kylylahti palkkaa muutamia nuoria parin viikon työsuhteisiin.

Kesätyöpaikat prokaivoksessa