Kaivannaisteollisuus valitsi uuden hallituksen

25.2.2014, 14:47 - Jenna Stenroos

Kaivannaisteollisuuden yritysten edunvalvontajärjestö Kaivannaisteollisuus ry valitsi vuosikokouksessaan uuden hallituksen. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kestävän kehityksen johtaja Eeva Ruokonen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:stä ja varapuheenjohtajaksi toimitusjohtaja Markus Ekberg Endomines AB:stä.

Muut Kaivannaisteollisuus ry:n hallituksen jäsenet ovat toimitusjohtaja Jukka Jokela AA Sakatti Mining Oy:stä, tuotantopäällikkö Teija Kankaanpää Yara Suomi Oy:stä, liiketoimintajohtaja Tommi Halonen Forcit Oy Ab:stä ja hallituksen jäsen Krister Söderholm Nordic Mines Oy:stä. Heistä Halonen on uusi hallituksessa ja Kankaanpää on aikaisemmin toiminut hallituksen varajäsenenä.
– Tämän päivän yhteiskunta ohjaa meitä vahvasti kohti kestävää ja vastuullista kaivannaisteollisuutta. Kaivosteollisuuden on edelleen aktiivisesti edistettävä yhteiskuntavastuuta ja kehitettävä toimialamme läpinäkyvyyttä. Tällä tavalla vaikutamme toimintaedellytyksiimme ja luomme hyvinvointia Suomessa, Ruokonen linjaa yhdistyksen suuntaa alkavalla kaudella.

Aikaisempi puheenjohtaja, CTO Tarmo Tuominen Nordkalk Oy:stä jätti tehtävänsä tavanomaiseen tapaan vuoden mittaisen kauden päätyttyä.
– Kulunut vuosi oli työntäyteinen. Merkittäviä asioita olivat esimerkiksi yhteiskuntavastuun korostuminen ja Pohjoismaisen yhteistyön syveneminen. Stressitestien hyvät tulokset kertovat kaivosyhtiöiden kiinnostuksesta toimialansa kehittämiseen, Tuominen sanoo.