Työpaikat

Tutkija/Erikoistutkija (malmigeologia) hakuaikaa jatkettu

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi

 Tutkija/Erikoistutkija (malmigeologia) hakuaikaa jatkettu

Geologian tutkimuskeskus hakee tutkijaa/erikoistutkijaa malmigeologisiin tutkimuksiin Mineraalitalouden ratkaisut -tulosyksikköön. Toimipaikkasi on Espoo, Kuopio tai Rovaniemi, ja voit tehdä töitä joustavasti myös etänä.

Työtehtäväsi liittyvät mineraalipotentiaalitutkimuksiin, joiden painopiste on akkuteollisuuden tarvitsemien mineraalisten raaka-aineiden ja EU:n kriittisten mineraalien tutkimuksessa. Tutkit ja mallinnat mineraalisysteemejä ja malmivyöhykkeitä ja tuotat yhteiskunnan tarpeisiin uutta tietoa alueellisista mineralisoitumisprosesseista ja -indikaattoreista. Johdat aihepiiriin liittyviä työkokonaisuuksia ja projekteja kotimaassa ja tarvittaessa ulkomailla. Osallistut myös kansainvälisten tutkimus- ja innovaatioprojektien sekä erilaisten asiakasprojektien valmisteluun, toteutukseen ja johtamiseen.

Tulet työskentelemään Mineraalitalouden ratkaisut -tulosyksikössä, jonka asiantuntijoiden osaaminen liittyy laajalla skaalalla Suomen, EU:n ja globaalin mineraalitalouden ja -varantojen tutkimukseen ja asiantuntijaratkaisujen kehittämiseen. Ryhmäsi, Mineraalipotentiaalin mallinnus, on 14 hengen asiantuntijatiimi, jonka erityisosaaminen keskittyy kallioperän mineraaliesiintymien, mineraalisysteemien ja alueellisen mineraalipotentiaalin tutkimukseen ja mallinnukseen.

Odotamme sinulta

 • soveltuvaa tohtorin tutkintoa geotieteiden alalta
 • kokemusta prekambrisen kallioperän malmigeologisista tutkimuksista
 • hallitset monipuolisten geologisten aineistojen analysoinnin soveltuvilla moderneilla työkaluilla (sis. 3D-mallinnus)
 • osaat käyttää paikkatietoaineistoja ja GIS-ohjelmistoja
 • pystyt raportoimaan ja julkaisemaan tutkimustuloksia itsenäisesti ja osana tutkijaryhmää
 • kykenet tuloksekkaasti koordinoimaan ja johtamaan projekteja ja tiimejä
 • opit mielelläsi uutta ja kehität omaa ja työyhteisösi osaamista
 • osaat priorisoida ja suunnitella omaa ja projektitiimien työtä
 • sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa
 • olet valmis työskentelemään myös maastossa ja ulkomailla

Luemme eduksi

 • hydrotermisiin malmityyppeihin liittyvien geologisten indikaattorien ja prosessien hallitsemisen
 • paikkatietoanalyysien, mm. prospektiivisuusmallinnuksen menetelmien osaamisen
 • kokemuksen geofysikaalisten aineistojen parissa työskentelystä
 • kansainvälisen verkostoitumisen ja tieteellisen toiminnan
 • kokemuksen rahoitushakuihin osallistumisesta

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme määrätietoisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuusluokan 9-10 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka 4084-4951 €/kk.

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävä alkaa 2.1.2023 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Lisätietoja antaa tuleva esihenkilösi, ryhmäpäällikkö Hanna Leväniemi, puh. 029 503 2271, tavoitettavissa 12.10. klo 8.30–10 ja 19.10. klo 15–16 sekä malmigeologian tutkimusprofessori Tero Niiranen, puh. 029 503 4216, tavoitettavissa 17.10. klo 12–14.

Henkilöstön monimuotoisuus on meille rikkaus, joten kannustamme erilaisia ja eritaustaisia ihmisiä hakemaan tehtäviämme.

Lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen valtiolle.fi-järjestelmän kautta. Työavain 32-1190-2022. Tehtävän hakuaikaa on jatkettu 28.10.2022 klo 16.15 saakka.  ”Aiemmin tehtävää hakeneet ovat automaattisesti mukana haussa.”

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

 

 

 

Takaisin

Rekrytoija: Geologian tutkimuskeskus (GTK)

Toimipaikka: Espoo, Kuopio, Rovaniemi

Kotisivut:

Ilmoitus jatetty: 30.9.2022

Haku päättyy: 28.10.2022 klo 16.15

Työ alkaa: 2.1.2023

Kategoria: Etelä-Suomen lääni Itä-Suomen lääni Lapin lääni