Työpaikat

Näytearkistonhoitaja (geologisen näytearkiston käsittely ja arkistointi)

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi

 Näytearkistonhoitaja (geologisen näytearkiston käsittely ja arkistointi)

Geologian tutkimuskeskus hakee näytearkistonhoitajaa Mineraalitalouden ratkaisut -tulosyksikköön Lopelle.

Tehtäväsi on huolehtia Geologian tutkimuskeskuksen Lopella sijaitsevan näytearkiston palveluista. Näytearkiston ylläpito on lakiin perustuvaa tehtävää, jonka tarkoituksena on säilyttää kansallisesti tärkeää näytemateriaalia Suomen maa- ja kallioperästä. Näytearkiston näytemateriaali koostuu kairasydän-, kivilaji-, malmi-, turve- ja geokemiallisista näytteistä sekä geofysikaalisista näytemateriaalista ja museonäytteiden varastokokoelmista.

Näytearkistonhoitajana vastaat valtakunnallisen kairasydänarkiston toiminnasta, työsuojeluohjeiden noudattamisesta (asiakkaat, työntekijät), asiakaspalvelusta sekä kiinteistönhoidon valvonnasta paikallisella tasolla. Osallistut myös toiminnan pitkän tähtäimen kehittämisen suunnitteluun. Vastaat valtakunnallisen kairasydänarkiston operatiivisesta hoidosta ja ylläpidosta sekä koordinoit tutkimusavustajien toimintaa paikanpäällä. Tehtäviisi kuuluu kairasydänten pakkaus ja kuljetusjärjestelyt, toimitusaikatauluista sopiminen ja toimituksiin liittyvä asiantuntijaneuvonta, kairasydänten siirtäminen arkistotiloihin, näytemateriaalin kunnostus, tietojen keruu ja tallennus sekä kairasydänten hallintatietokannan ylläpito.

Arkistoidun materiaalin osalta tehtäviisi sisältyy näytteiden esilleotto sisäisiä ja ulkoisia asiakkaita varten sekä näytteenotto. Näytteille suoritetaan petrofysikaalisia tutkimuksia (ominaispainomittauksia, UV-tutkimuksia, säteilymittauksia), ne valokuvataan ja lähetetään analysoitavaksi laboratorioihin.

Työtehtäviisi kuuluu lisäksi kairasydänarkiston kiinteistönhoito, sisältäen normaalit LVI- toimintojen tarkastukset ja pienet huollot ja korjaukset sekä yhteydenpito kiinteistön omistajaan huolloissa ja korjauksissa, siivoustoimen valvonta arkiston tiloissa, piha-alueiden kunnossapito ja vierasmajoituksen järjestelyt.

Työskentelet osana Mineraalitalouden ratkaisut-yksikköä ja Mineraalipotentiaalin tutkimuspalvelut-ryhmää. Teet töitä yhdessä ryhmäsi kanssa ja itsenäisesti. Olet näkyvä osaaja asiakkaille ja asiakaspalvelu on keskeinen osa työtehtäviäsi.

Odotamme sinulta

  • Sinulla on tehtävään soveltuva ammatillinen tutkinto
  • Sinulla on tehtävään soveltuvaa työkokemusta, esimerkiksi näytteiden käsittelystä
  • Olet asiakaspalveluhenkinen ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot
  • Sinulla on hyvä suomen kielen taito ja pystyt työskentelemään myös englannin kielellä
  • Sinulla on sujuvat IT-taidot ja osaat käyttää MS Office-ohjelmia

Olet omatoiminen ja itsenäinen tekijä ja autat tiimiäsi onnistumaan yhdessä. Kestät painetta ja osaat priorisoida. Työskentelytapasi on turvallisuuslähtöinen.

Luemme eduksi

  • Tehtävään soveltuvan AMK-tutkinnon
  • Trukkikortin
  • Teknisen alan osaamisen esim. koneiden ja laitteiden kanssa

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme määrätietoisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuusluokan 7 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 3 196–3 406 €/kk.

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävä alkaa 2.1.2023 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Lisätietoja antaa tuleva esihenkilösi ryhmäpäällikkö Mikko Savolainen puh. 029 503 0694, tavoitettavissa 29.9 klo 14-16 ja 4.10 klo 15-17.

Henkilöstön monimuotoisuus on meille rikkaus, joten kannustamme erilaisia ja eritaustaisia ihmisiä hakemaan tehtäviämme.

Lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen valtiolle.fi-järjestelmän kautta 14.10.2022 klo 16.15 mennessä. Työavain 32-1150-2022.

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

 

 

Takaisin

Rekrytoija: Geologian tutkimuskeskus (GTK)

Toimipaikka: Loppi

Kotisivut: https://www.gtk.fi

Ilmoitus jatetty: 21.9.2022

Haku päättyy: 14.10.2022 klo 16.15

Työ alkaa: 2.1.2023

Kategoria: Etelä-Suomen lääni