Suomi kestävän kaivannaisteollisuuden edelläkävijäksi

29.4.2013, 09:00 - yllapito

Ajankohta
29.04.2013
09:00 - 12:00


Suomen kestävän kaivannaisteollisuuden toimintaohjelman julkistamisfoorumi Helsingissä 29.4.2013

Kaivannaisteollisuus on Suomelle suuri mahdollisuus, kun sitä kehitetään taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla. Huhtikuun lopussa julkistettava toimintaohjelma esittää toimenpiteitä, joilla Suomi nousee alan edelläkävijäksi.

 

Toimintaohjelma sisältää teollisuuden toimenpiteitä yhteiskunnallisen tuen savuttamiseksi toiminnalleen. Parannuksia kaivannaisteollisuuden toimintaedellytyksiin esitetään hallintoon, koulutukseen ja infrastruktuuriin liittyen. Lisäksi toimenpideohjelma ehdottaa aktiivisempaa ja avoimempaa tiedon ja kokemusten vaihtoa sekä jatkuvaa keskustelua alan kehittymisestä.

 

Toimintaohjelma on syntynyt pääministeri Jyrki Kataisen, elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren, työministeri Lauri Ihalaisen ja ympäristöministeri Ville Niinistön johdolla käytyjen pyöreän pöydän keskustelujen ja kymmenessä asiantuntijatyöryhmässä työstettyjen konkreettisten toimenpiteiden tuloksena.

 

 

Toimintaohjelma julkistetaan maanantaina 29.4.2013 klo 9.00 – 12.00 järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuus järjestetään Finlandia-talossa, Helsingissä, Mannerheimintie 13, kongressisisiipi, A- ja B-salit, sisäänkäynnit M1 ja K1

 

Lisätietoa foorumista ja ilmoittautumislomake löytyvät osoitteestawww.tem.fi/kaivannaisteollisuus2030.