SAM-hankkeen (Sustainable Acceptable Mining) päätösseminaari torstaina 26.11.2015

26.11.2015, 09:00 - varaukset
Kartta latautuu...

Ajankohta
26.11.2015
09:00 - 16:00

Paikka
Innopoli


Tule kuuntelemaan Tekesin Green Mining –ohjelmaan kuuluvan SAM-hankkeen (Sustainable Acceptable Mining) päätösseminaaria torstaina 26.11.2015 Innopoliin, Tekniikantie 14, Espoo.

SAM (2013-2015) on tuottanut kaivannaissektorille uusia kestävän kehityksen arviointiin tarkoitettuja työkaluja, erityisesti ympäristön- ja sosiaalisten kysymysten hallintaan ja viestintään. Tulevaisuuden ennakointia, visiota ja kaivannaisteollisuuden tiekarttaa on käytetty ohjaamaan tutkimusta. Hankkeessa on mukana kaikki kolme kestävän kehityksen elementtiä: ympäristö, talous ja sosiaaliset/yhteiskunnalliset vaikutukset:

 – Sosiaalinen toimilupa
 – Vesi ympäristökysymyksenä
 – Uudet liiketoiminta- ja palvelukonseptit

Kyseessä on yhteistyöhanke, jossa ovat mukana Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy (koordinaattori), Suomen ympäristökeskus (SYKE), Geologian tutkimuskeskus (GTK) ja Helsingin yliopisto, taloustieteiden laitos, ympäristöekonomia sekä useita yrityksiä Suomesta ja kansainvälisiä tutkimusorganisaatioita. Lisätietoja: Kestävä ja hyväksyttävä kaivosteollisuus (SAM) http://virtual.vtt.fi/virtual/sam

Päätösseminaari pidetään suomeksi, ja esitysmateriaalit ovat englanniksi.

Voit jakaa ennakkokutsua vapaasti omassa organisaatiossasi eteenpäin.

Saat lisätietoja ilmoittautumisesta ja päätösseminaarin ohjelmasta alkusyksystä!

Terveisin

VTT Helena Wessman–Jääskeläinen
Senior Scientist, SAM koordinaattori
+358 20 722 7527, helena.wessman(at)vtt.fi

***

SAVE-THE-DATE

We warmly welcome you to participate in SAM (Sustainable Acceptable Mining) Seminar on 26th November 2015. Venue: Innopoli, Tekniikantie 14, Espoo

SAM (2013-2015) is a sustainability project with a multiscience approach. It has several Work packages that cover technology foresight and the three elements of sustainability. Main focus is on social licence to operate. Environmental sustainability is focused on water, economic sustainability is focused on new sustainable business and service concepts. In addition, SAM has interaction with industry (case studies), its stakeholders and research. International cooperation is also important.

Expected benefits from sustainability tools in the mining sector in general level are

  • Learning process of mining industry’s sustainability and social acceptance especially in the regional level
  • Sustainability network and active environmental communication between stakeholders
  • Added environmental and social value for the mining sector in general as well as for single companies

More information about the projects:

Seminar will be in Finnish and the presentation materials are in English.

Please make the preliminary reservation on your calendar. You will receive the final program and instructions for registration well before the seminar.

Welcome!