EIP: Raaka-aine innovaatiokumppanuus – mitä se tarjoaa yrityksille

28.4.2014, 10:00 - varaukset
Kartta latautuu...

Ajankohta
28.04.2014
10:00 - 12:15

Paikka
Eteläranta 10


Euroopan Innovaatiokumppanuudet, EIP:t, ovat tuore tapa eurooppalaisten innovaatioiden ja tutkimuksen kehittämiseen. EIP:n tarkoituksena on nopeuttaa merkittävien innovaatioiden käyttöönottoa.

Yksi EIP:stä keskittyy raaka-aineisiin. Sen tarkoituksena on muun muassa vähentää raaka-aineiden tuontia Eurooppaan ja nostaa yleisesti Euroopan merkitystä raaka-aineiden tuottajana. Raaka-aineisiin keskittyvän EIP:n on tarkoitus liittää yhteen EU:n jäsenmaiden hallitusten ohella alan tutkijat, yritykset ja NGO:t.

Kaivannaisteollisuus ry:n ja Metsäteollisuus ry:n järjestämässä infotilaisuudessa asiantuntijat kertovat raaka-aineisiin keskittyvästä EIP:stä ja miten yritykset hyötyvät siitä. Tilaisuus järjestetään 28. huhtikuuta Eteläranta 10:ssä, 11. krs. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa, ks. alla.

Ohjelma

10.00  Avaus Pekka Suomela, Kaivannaisteollisuus ry

10.15  Mikä on raaka-aineisiin keskittyvä EIP, Tom Niemi, EIP Raw Materials, High Level Steering Groupin jäsen

10.45  Osallistujan näkökulma, Salla Ahonen, Nokia ja Alina Ruonala-Lindgren, Metsäteollisuus ry

11.15  Keskustelua

12.00  Yhteenveto ja jatkotoimet, Tom Niemi

Tilaisuus lähetetään koeluontoisesti reaaliajassa verkossa osoitteessa http://www.mediaserver.fi/live/teknologiateollisuus. Katselijoilla on mahdollisuus kommentoida ja lähettää kysymyksiä lähetyksen aikana. Lähetyksen voi katsella osoitteesta myöhemminkin.

Ilmoittautumiset 24.4.mennessä: anne.koivuniemi[at]teknologiateollisuus.fi