OULU aluefoorumi: ympäristölupamenettelyn sujuvoittaminen

27.5.2014, 00:00 - Pekka Suomela

Ajankohta
27.05.2014
Koko päivä


Yritysten ja lupahallinnon yhteistyön tiivistämiseksi käynnistetään ympäristöministeri Ville Niinistön aloitteesta uusi toimintamalli – aluefoorumit. Niiden tavoitteena on lisätä yritysten ja hallinnon välistä dialogia ja siten löytää ratkaisuja muun muassa ympäristölupamenettelyn sujuvoittamiseen. Foorumin sisältö on valmisteltu ympäristöministeriön ja elinkeinoelämän keskusliiton yhteistyönä.

Ensimmäisten joukossa aluefoorumi järjestetään Oulussa ti 27.5.2014. Koko päivän kestävän tilaisuuden aikana mm. simuloidaan ympäristölupahakemuksen käsittelyä sekä tunnistetaan siihen liittyviä pullonkauloja ja niiden ratkaisuvaihtoehtoja.  Prosessissa pureudutaan niin lupahakemuksen jättövaiheeseen kuin lupapäätösvaiheen ongelmakohtiin. Lisäksi ideoidaan ns. ennakkoneuvottelumenettelyn ja muun yhteydenpidon sisältöä. Päivän aikana syntyviä havaintoja, ideoita ja johtopäätöksiä hyödynnetään ympäristölupamenettelyn kehittämisessä.

Tilaisuus on tarkoitettu yrityksille ja viranomaisille Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimialueella tai sen lähistöllä. Foorumiin voit ilmoittautua osoitteeseen anneli.tontti@ek.fi 

Lisätietoja:
Asiantuntija Satu Räsänen
Elinkeinoelämän keskusliitto EK
satu.rasanen@ek.fi

puhelin 09 4202 2543 tai 040 1920 273