Malminetsinnän palvelukeskus - PalsaCenter

01.8.2016 Yritysesittelyt / ProKaivos / Kaupallinen yhteistyö

Kaivannaisteollisuuden palveluyhtiö Palsatech on perustanut malminetsinnän palvelukeskuksen Kemiin. Laajasta palveluvalikoimastaan tunnettu yhtiö on suunnitellut palvelukeskusta pitkään. PalsaCenter avattiin heinäkuussa 2016.

– Kokonaisuutemme kaipasi omia tutkimustiloja, jotta pystyisimme paremmin vastaamaan asiakkaidemme haasteisiin. Palvelukeskus mahdollistaa tehokkaamman ja kattavamman palvelun, tuottaen asiakkaillemme kustannus- ja investointisäästöjä, toteaa Palsatech:n toimitusjohtaja Mika Alasuutari.

Tilat ja sijainti viimeisen päälle

Yhtiö vuokrasi tilat Kemistä, Stora Enson paperitehtaan alueelta. Näin toiminta saatiin nopeasti käynnistettyä. Tilat käsittävät lämpimät loggaus, sahaus- ja tutkimustilat, sekä yli 5000 lavapaikan kylmät, mutta kuivat varastointitilat. Stora Enson tilat järjestyivät Kemin kehitysyhtiö Digipoliksen kautta ja ne vastaavat täydellisesti yhtiön tarvetta. PalsaCenter:n tutkimustilat sijaitsevat aidatulla, 24/7 vartioidulla tehdasalueella, joten näytteiden säilyttäminen täyttää kaivosteollisuuden yleiset vaatimukset. Sijainnin osalta Kemi on loistavassa logistisessa kohdassa, pääväylien varrella, josta on myös nopeat yhteydet Ruotsiin.

PalsaC_side1

 

Palvelut

Palsatech tuottaa asiakkailleen monipuolisia urakointi- ja konsultointipalveluita. Uuden PalsaCenter:n kautta yhtiö pystyy tehokkaammin tarjoamaan myös erilaisia tutkimuspalveluita. Kaikki yhtiön tarjoamat palvelut ovat aina räätälöityjä kullekin asiakkaalle sopiviksi.

– Meiltä voi esimerkiksi vuokrata pelkän loggaustilan, tilata sahauspalvelua tai ottaa pelkän varastoinnin. Meille on tärkeintä, että löydetään jokaiselle asiakkaalle sopiva ratkaisu, Alasuutari kertoo

PalsaCenter:n palvelut pähkinänkuoressa:

  • Näytteiden pitkäaikainen säilytys
  • Loggaustilat
  • Geotekniset tutkimukset ja avustavat työt
  • Geologinen raportointi
  • Timanttisahaus
  • Petrofysiikan mittaukset
  • Kalliomekaaniset tutkimukset
  • Hävitettävien kairasydännäytteiden vastaanotto ja kiertotalous
  • Laboratoriopalvelut (yhteistyössä CRS Minlab/Actlabs Finland)

IMG_9823

 

Kokonaisuus

Palsatech pystyy nyt entistä laajemmin tarjoamaan myös isoja tutkimusprojekteja, siten että projekteihin saadaan tehoja ja kustannukset pidetään matalina. Yhteistyö timanttikairausyhtiö Kati Oy:n ja geofysiikan palveluita tarjoavan Geovisor:n kanssa on jo mahdollistanut yhden toimittajan kautta tuotettuja laajoja tutkimusprojekteja. Yhdessä yhtiöt pystyvät tarjoamaan asiakkailleen saumattoman logistisen ketjun, jossa tehokkuus, laatu ja työturvallisuus kulkevat käsikädessä.

– Esimerkkiprojektissa Geovisor hoitaa projektien geofysikaaliset tutkimukset, jonka jälkeen Katin kairaamat kivinäytteet kuljetetaan Palvelukeskukseen. Palvelukeskuksessa Palsatech:n geologit ja geoteknikot tutkivat ja käsittelevät näytteet. Tutkimuksen päätteeksi analysoitavat näytteet kuljetetaan CRS MinLab:n laboratorioon Kempeleeseen. Projektin päätteeksi näytteet voidaan varastoida palvelukeskukseen pitkäaikaiseen säilytykseen. Tämä mahdollistaa asiakkaille tehokkaan kokonaisuuden ja turvallisen toteutuksen ilman isoja investointeja. Tämän tyyppisiä projekteja olemme yhteistyössä suorittaneet jo useita, Mika Alasuutari kertoo.

 

Lisätietoja:Palsatech_logo_vaaka_web_RGB

www.palsatech.fi/palsacenter/palvelukeskus/

www.palsatech.fi
Palsatech Oy ProKaivoksessa
sähköposti: sales@palsatech.fi
LinkedIn: Palsatech
Twitter: @palsatech

 

 

« Takaisin viestinnän etusivulle

[ssba]
A Picture

Yritysesittelyt

ProKaivos / Kaupallinen yhteistyö

ProKaivos esittelee Suomen kaivannaisalalla toimivia ja sitä palvelevia mielenkiintoisia yrityksiä. ProKaivos kertoo yritysten tarinan sekä esittelee osaajat niiden taustalla. ------------------------------------------------------------------Mikäli yrityksesi on kiinnostunut yritysesittelystä, ota yhteyttä ProKaivoksen toimitukseen osoitteeseen info@prokaivos.fi