Stressin testausta

10.6.2013, 17:14 - Pekka Suomela

Kaivannaisteollisuus ry järjesti tänään iltapäivällä koulutus- ja keskustelutilaisuuden kaivosten stressitesteistä. Mukaan joko kokouspaikalle tai etäyhteyden päähän olivat ehtineet useimmat testaukseen osallistuvista kaivoksista. Stressitestejä olivat esittelemässä YM:n, TEM:n, SYKE:n sekä VTT:n asiantuntijat.

Tilaisuuden avasi ympäristöministeriön ylijohtaja Tuula Varis, joka avajaissanoissaan painotti testien hyödyntävän kaikkia osapuolia. Viranomaiset saavat paitsi tarkempaa tietoa kaivosten ympäristöhallinnasta myös hyvän läpileikkauksen koko kaivoskentästä. Kaivosyhtiöillä on mahdollisuus keskustella viranomaisten kanssa sekä saada myös tietoa toisten kaivosten kokemuksista. Stressitestit antavat aikanaan myös kansalaisille koottua tietoa siitä, miten ympäristöriskeihin on Suomen kaivoksilla varauduttu.

Pekka Suomela totesi, että kaikki ympäristöministeriön vastauspyynnön saaneet kaivosyhtiöt ovat lupautuneet olemaan mukana tässä vapaaehtoisessa testauksessa.  Vaikka aikataulu on kesän keskellä hieman raskas, niin kaivosten vastuuhenkilöt tekevät oman osansa.

Lisätietoja: