Opiskelijoiden päiväkirja FEMistä, maanantai-keskiviikko

4.11.2015, 16:17 - ProKaivos

Kaivosteollisuus ry jäsenineen kustansi opiskelijoita tutustumaan FEM-konferenssiin. Alla heidän näkemyksiään konferenssista. Ensimmäiset tekstit on kirjoittanut Henri Höytiä. Hän opiskelee Helsingin yliopistossa petrologiaa ja taloudellista geologiaa.

 

2/10/2015, klo 17.30 @ Oulun yliopisto

 

Tuntuu kuin siitä ei olisi kauankaan, kun hakemus tuli lähetettyä. Bussiin istuminen tuntuu absurdilta. Tunnelma on rento ja huulenheittoa kuuluu puolelta toiselle. Tuttuja kasvoja ja paljon uusia nimiä; kunpa muistaisin nimistä edes puolet. FEM 2015, opiskelijat ovat tulossa!

Kaivosalan opiskelijat sekä yritysten edustajia FEM 2015:ssa.

Kaivosalan opiskelijat sekä yritysten edustajia FEM 2015:ssa.

2/10/2015, klo 23.30 @ Levi

 

Majoitukseen saavutaan vasta puolilta öin ja puheensorinakin loppui bussissa vähän Rovaniemen pysähdyksen jälkeen. Väsyneitä katseita, vaikka osa vannookin vielä lämmittävänsä saunan ennen nukkumaanmenoa. Huominen odottaa – ja ehkä vähän jännittääkin.

 

3/10/2015, klo 12.00 @ Suurkuusikon kultakaivos, Kittilä

Suurkuusikon kaivos

Suurkuusikon kaivos

Matkamaisema ikkunoista on osalle tuttua: jänkää, jänkää ja pari tunturiakin horisontissa, kunnes katseet kiinnityvät vaaleaa savua syökseviin piippuihin.  On uskomatonta, miten koko kaivoskompleksi on keskellä perinteistä lappimaisemaa. Lounaaksi on tarjolla poronkäristystä. Innostuneita ihmisiä on joka puolella, niin opiskelijoissa kuin kaivoksen työntekijöissäkin: kierrokseen on todella panostettu. Paluumatkalla on onneksi aikaa nokosille, sillä päivä on vielä pitkä.

 

3/10/2015, klo 21.00 @ Congress & Exhibition Centre Levi Summit

 

Kojuja on joka puolella, kuten myös alamme edustajia. Paljon tuttuja kasvoja, muutama puolituttukin – uskaltaisikohan sitä käydä sanomassa käsipäivää?

Illan lopulla suuta kuivaa. Puhetta on riittänyt, mistä myös tietää illan onnistuneen. Illan päätteksi voi onneksi vielä nauttia oluen kanssaopiskelijoiden seurassa. Huomenna verkostoidutaan lisää!

 

4/10/2015, klo 12.40 @ Gold Digger Bar, Hotel Levi Panorama

 

Kättelyn ja esittelyn jälkeen puheensorinan taso alkaa nousta. Olemme erityisesti meille tarkoitetulla opiskelijalounaalla, jonne on kutsuttu alamme yhtiöiden ja järjestöjen edustajia. Toisaalla puhutaan kiivaasti suomea, toisaalla englanti taittuu naurulla höystettynä. Jännityskin laukeaa – täällähän on tosi rentoa porukkaa!

 

4/10/2015, klo 15.00 @ Congress & Exhibition Centre Levi Summit

 

Vielä ehtii katsomaan pari kongressiesitystä ja juomaan kahvit. Toisille saattavat nokosetkin ollaan paikallaan: täytyy pysyä skarppina jatkuvasti. Opiskelijaporukka on tullut keskenään jo tutuksi, pitkin kongressikeskusta kysellään kuulumisia ja vähän tönitäänkin kavereita – hyvällä fiiliksellä siis! Monilla alkaa olla jo paikanpäällä saatuja tuttuja: kongressikeskus on täynnä vilkasta keskustelua – ja iloista naurua.