Markus Ekberg johtamaan Kaivosteollisuus ry:tä

17.12.2014, 16:40 - ProKaivos

Kaivosteollisuuden edunvalvontajärjestö Kaivosteollisuus ry valitsi syyskokouksessaan 16.12. uuden hallituksen. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin toimitusjohtaja Markus Ekberg Endomines AB:stä ja varapuheenjohtajaksi tuotantopäällikkö Teija Kankaanpää Yara Suomi Oy:stä.

Muut Kaivosteollisuus ry:n hallituksen jäsenet ovat toimitusjohtaja Jukka Jokela AA Sakatti Mining Oy:stä, liiketoimintajohtaja Tommi Halonen Forcit Oy Ab:stä, varatoimitusjohtaja Seppo Voutilainen Agnico Eagle Finland Oy:stä ja kaivoksen johtaja Jyrki Salmi Outokumpu Chrome Oy:stä. Heistä Voutilainen ja Salmi ovat uusia hallituksessa.

– On hyvä tiedostaa, että kaivokset ovat elintärkeitä yhteiskunnalle. Hyvinvointia ei synny ilman kaivoksia. Tämä asia tulisi muistaa julkisessa keskustelussa ja päätöksiä tehdessä, Ekberg linjaa yhdistyksen suuntaa alkavalla kaudella.

Aikaisempi puheenjohtaja, kestävän kehityksen johtaja Eeva Ruokonen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:stä jätti tehtävänsä tavanomaiseen tapaan vuoden mittaisen kauden päätyttyä.

– Kulunut vuosi oli työntäyteinen. Kaivostoiminnan yhteiskuntavastuuasiat edistyivät Kestävän kaivostoiminnan verkoston avulla, ja useat kaivokset tekivät suuria investointeja.  Takaiskuna oli sähköveron korotus, joka heikentää kaivosteollisuuden kilpailukykyä, Ruokonen sanoo.