Kaivosala tyytyväinen energiaverojensa laskemisesta muun teollisuuden tasolle

28.5.2015, 10:44 - ProKaivos

Puheenjohtaja Juha Sipilän hallitusohjelma esittää kaivostoiminnan energiaveron alentamista muun teollisuuden tasolle ja samalla ns. energiaveroleikkurin palauttamista. Käytännössä nämä tarkoittavat sitä, että uusi hallitus ei aio periä kaivoksilta enempää energiaveroja kuin muultakaan teollisuudelta.

Kaivosteollisuus ry on tyytyväinen Sipilän hallitusohjelmaan.

– Erityisesti haluamme kiittää hallituspuolueita verolinjauksesta, jonka mukaan kaivostoiminta palautetaan takaisin teollisuuden sähköveroluokkaan ja ns energiaveroleikkuri palautetaan. Edellisen hallituksen tekemä yksipuolinen veronkiristys oli ennakoitavan veropolitiikan vastainen ja lisäksi hallinnollisesti kestämätön, toiminnanjohtaja Pekka Suomela Kaivosteollisuus ry:stä sanoo.

Hallitus on myös ripeästi ottamassa agendalleen kaivosalaa hiertäneitä lupa-asioita. – Olemme myös tyytyväisiä siihen, että hallitus tarttuu lupamenettelyjen päällekkäisyyksiin ja pitkiin kestoihin.

Malminetsintä vaatii vielä toimenpiteitä. –  Toivomme, että uuden elinkeinoministerin johdolla  käynnistetään kaivoslain arviointi erityisesti malminetsinnän osalta, jossa toiminnot ovat vähentyneet huolestuttavan paljon, Suomela sanoo.