GeoProsPD-ohjelman haku jatkuu toukokuulle

2.3.2016, 14:11 - ProKaivos

Nyt on käynnissä hakuaika jo kuudenteen GeoProsPD- ohjelmaan. Ohjelmat ovat hieman vaihdelleet, mutta perusrakenne on säilynyt. Koulutuksen suorittaminen onnistuu  hyvin työn ohessa. GeoProsPD 2016  alkaa toukokuussa 2016 ja päätyy helmikuussa 2017.  Lisätiedot ja hakukaavake löytyvät osoitteesta www.oulu.fi/taydennyskoulutus/geopros2016. Haku päättyy 4.5.

Oulun yliopiston täydentävien opintojen keskus Topik on järjestänyt kaivosalan täydennyskoulutusta GeoProsPD- ohjelmina jo vuodesta 2008 alkaen. Ryhmä oli erittäin heterogeeninen, kuten kaikki aiemmatkin ryhmät. Niinpä esitellyt lopputyöt joulukuun 2015 päätösseminaarissa antoivat erittäin laajan, ajantasaisen läpileikkauksen kaivosalalta.

Ryhmäkuva Kemin kaivokselta elokuu 2014

Kuvassa GeoProsPD 2014-2015 osallistujat  vierailevat Outokumpu Chrome Oy:n Kemin kaivoksella elokuussa 2014.

Osallistujia on aiemmissa ohjelmissa ollut mm. kaivoksilta ja kaivosyrityksistä, suunnittelu- ja insinööritoimistoista, yrityksistä, jotka valmistavat koneita, laitteita tai kemikaaleja, oppilaitoksista sekä eri viranomaistahoilta (mm. kaavoitus-, lupa-, turvallisuus- ja ympäristöasiat sekä lainsäädäntö).

Aznalcollar alhaalla

Kuvassa  aiempien GeoProsPD- ohjelmien osallistujat syyskuussa 2015 järjestetyllä Espanjan kaivosexcursiolla tutustumassa  Aznalcollarin patovuotoalueeseen lähellä Sevillaa.

 

Pirjo Luoma-aho, Oulun yliopisto