Haku käynnissä Oulun GeoProsPD-ohjelmaan

14.1.2016, 16:31 - ProKaivos

Oulun yliopiston täydentävien opintojen keskus Topik on järjestänyt kaivosalan täydennyskoulutusta GeoProsPD- ohjelmina jo vuodesta 2008 alkaen.

Ryhmäkuva Kemin kaivokselta elokuu 2014

Kuvassa   GeoProsPD 2014-2015 osallistujat  vierailevat Outokumpu Chrome Oy:n Kemin kaivoksella elokuussa 2014. Ryhmä oli erittäin heterogeeninen, kuten kaikki aiemmatkin ryhmät. Niinpä esitellyt lopputyöt joulukuun 2015 päätösseminaarissa antoivat erittäin laajan, ajantasaisen läpileikkauksen kaivosalalta.

Nyt on käynnissä hakuaika jo kuudenteen GeoProsPD- ohjelmaan. Ohjelmat ovat hieman vaihdelleet, mutta perusrakenne on säilynyt. Koulutuksen suorittaminen onnistuu  hyvin työn ohessa. GeoProsPD 2016  alkaa 15.3.  ja päätyy 14.12.2016.  Lisätiedot ja hakukaavake löytyvät osoitteesta www.oulu.fi/taydennyskoulutus/geopros2016.

Osallistujia on aiemmissa ohjelmissa ollut mm. kaivoksilta ja kaivosyrityksistä, suunnittelu- ja insinööritoimistoista, yrityksistä, jotka valmistavat koneita, laitteita tai kemikaaleja, oppilaitoksista sekä eri viranomaistahoilta (mm. kaavoitus-, lupa-, turvallisuus- ja ympäristöasiat sekä lainsäädäntö).

Aznalcollar alhaalla

Kuvassa aiempien GeoProsPD- ohjelmien osallistujat syyskuussa 2015 järjestetyllä Espanjan kaivosexcursiolla tutustumassa  Aznalcollarin patovuotoalueeseen lähellä Sevillaa.

Pirjo Luoma-aho, Oulun yliopisto (pirjo.luoma-aho@oulu.fi)